Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Commissie Samenleving

woensdag 3 februari 2021

20:00 - 23:00

Locatie:
digitaal
Voorzitter:
Jacques Rozendaal, Anna van Popering
Toelichting:

Commissiegriffier: Lars van der Linden
Voorzitters: Jacques Rozendaal en Anna van Popering
Collegeleden: Thierry van Vugt en Corine Dijkstra

Deze vergadering is i.v.m. het belang van openbaarheid voor iedereen te volgen via een live-uitzending: www.gouda.nl/ris

Uitzending

Agendapunten

Deze vergadering is i.v.m. het belang van openbaarheid voor iedereen te volgen via een live-uitzending: www.gouda.nl/ris

De commissie Samenleving is door de directie van de bibliotheek Gouda uitgenodigd voor een werkbezoek. Tijdens dit werkbezoek zou o.a. het nieuwe beleidsplan van de bibliotheek worden besproken.
Vanwege de corona-maatregelen wordt het werkbezoek een digitale bespreking, waarin de directie van de bibliotheek informatie deelt over het nieuw op te stellen beleidsplan.

In september 2021 ligt de regiovisie Jeugd en WMO ter besluitvorming in de raad. Vooruitlopend wil het college de raad alvast informeren over de volgende punten: het proces, de visie, en een doorkijk geven naar de gezamenlijke radenbijeenkomst van 18 maart 2021 waar de conceptversie van de regiovisie zal worden gepresenteerd.

De regiovisie moet een stuk worden gedragen door alle gemeenteraden (Gouda, Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk, Zuidplas en Krimpenerwaard) in de netwerksamenwerking Midden Holland.

Vervolg
Na vaststelling door het college zal ter voorbereiding op de gezamenlijke radenbijeenkomst op 18 maart 2021 de conceptversie van de regiovisie worden verstuurd. In mei 2021 zal vervolgens een tweede gezamenlijke raadsvergadering worden gepland zodat de raden tot een oordeel over de conceptversie kunnen komen in opmaat naar de definitieve versie en besluitvorming in september 2021.